Sådan kommer du stærkt tilbage efter barsel

Er du nervøs for, hvordan du kommer bedst muligt tilbage på arbejdsmarkedet efter din barsel, selvom du har rettighederne på din side? Her får du en lille guide til, hvordan du sikrer en god tilbagevenden til jobbet.

Undgå medlidenhed

Det er en fantastisk oplevelse at blive forældre, men det kan i den grad også være en hård omgang at være på barsel. Opgaverne er anderledes, søvnen er varierende, og det kan generelt være svært at finde overskud. Når barslen er slut, er det rigtigt, at du træder ud af den rolle, du har haft på det seneste. Husk, at du nu er tilbage på arbejdet, og du er på lige fod med dine kollegaer. Selvom det kan være fristende nogle gange at tage offerrollen på sig, så er det en skidt rytme at komme ind i. Derfor er det vigtigt, at når du er tilbage, så er du for alvor tilbage.

Vis stor seriøsitet og ydmyghed

Der er ikke noget bedre for en chef, end når en tilbagevendt medarbejder optræder ydmygt. Hvis du lige har været væk i en længere periode, så er der formentlig en række ting, du lige skal vænne dig til og sætte dig ind i igen. Det er helt naturligt, og du skal måske være ekstra skarp i starten, så du kommer helt op i gear. Når andre fortæller dig noget, så vær lydhør og tag det de fortæller seriøst. Du må selvfølgelig gerne virke selvsikker på de ting, du i forvejen kender, men husk at acceptere, at andre godt kan lære dig noget.

Tag initiativ

Der vil formentlig være en masse søde folk, som gerne vil tage initiativet til at hjælpe dig i gang med de ”nye” ting på jobbet, og det skal du tage imod med kyshånd. Husk dog også på, at du selv bør opsøge dialogen med medarbejdere og overordnede, når du gerne vil være klogere på et område. Det viser både mod og arbejdsvillighed at spørge andre om hjælp.

Tag dine pauser

Selvom du skal vise selvsikkerhed og styrke, så skal du også acceptere, at det kan tage en lille periode at komme helt op i gear. Det er også seriøsitet at sige fra og lytte til sin egen krop, og en arbejdsplads både skal og vil acceptere, hvis du har brug for en pause, når du lige er vendt tilbage. Vær ærlig over for din chef, så han eller hun kender til situationen og dermed ikke kigger dårligt på dig, fordi han ikke kender omstændighederne.